22 mai 2010

Asterix - 50 de ani (DE95-DE102) - Seria completă

O altă serie care aniverseasă un semi-centenar, după ştrumfi în sezonul trecut (serie care ne bucură şi pe noi acum în Kinder Joy) este "Asterix 50 de ani", apărută sezonul acesta. Prima bandă desenată cu acest personaj a fost publicată pentru prima dată în 1959. Mai multe despre Asterix puteţi citi pe Wikipedia în limba engleză. Din păcate articolul în limba română este foarte slab şi nu merită efortul de a fi citit.
Revenind la seria din Kinder, ea a apărut mai întâi în Franţa, apoi a fost difuzată în Ţările de Jos, în Spania şi Portugalia, iar la începutul lui 2010 a apărut în Germania. Poate fi găsită cu trei tipuri de BPZ, cu descrieri în franceză şi germană şi în varianta neutră. Seria reprezintă personajele din Asterix care au fiecare câte un cadou în mâini.
Foarte interesante sunt şi variantele acestei serii, vorbesc mai ales de Asterix care atunci când a apărut seria avea capul drept, apoi după câteva luni s-a găsit în ouă doar cu capul întors spre stânga; dar şi despre Gueuselambix (DE100) care s-a găsit în Franţa în trei variante, cu funda roz şi bordura butoiului nevopsită, cu funda roz şi bordura butoiului vopsită gri şi cu cu funda roşie şi bordura butoiului nevopsită. Varianta cu funda roşie s-a găsit şi în restul Europei, de aceea variantele cu funda roz au deja o cotă relativ ridicată între colecţionari.
În poză puteţi admira seria împreună cu variantele descrise mai sus, iar cele doua BPZ-uri sunt: sus varianta franceză şi jos varianta neutră.

Niciun comentariu: