03 martie 2010

Oile albe, oile negre - haos pe păşune (NV114-NV122) - Seria completă

Cea mai spectaculoasă serie din sezonul trecut, de departe, este seria oiţelor apărută iniţial în Germania şi puţin după aceea şi în Marea Britanie. În germană seria se cheamă Gute Schafe / Wilde Schafe - Chaos auf der Weide, eu am adaptat titlul niţel, şi se compune din 9 piese de toată frumuseţea. Textul poveştii de pe BPZ-urile nemţeşti sună cam aşa:
"Lisa von Lieblich (Lisa de Dulce) şi restul oiţelor albe paşnice nu le vine să creadă ochilor când Ron Rebel împreună cu trupa lui de oi negre se mută alături. Cu atitudinea lor îndrăzneaţă ei tulbură atmosfera liniştită de odinioară. Pe scurt, se instaurează haosul."
Fiecare oiţă este foarte bine şi foarte amuzant realizată, iar seria este una din puţinele serii din ultimii ani care n-a fost inspirată din filme şi desene animate sau propusă cu ocazia vreunei sărbatori. Sincer mi-aş fi dorit-o în Kinder Joy la noi în locul Ştrumfilor, dar se pare ca marketingul generat de piticii albaştri e mult mai puternic.
În poză puteţi vedea întreaga serie plus cele două tipuri de BPZ, cel german şi cel neutru, fără scris, propus în Marea Britanie.

3 comentarii:

ramona spunea...

este bine ca pe tine te-au nimerit cu strumfii, tu cred ca stii desenele, dar copii aceia mici... nu prea cred :D

LArSON spunea...

Sincer nici eu nu ma omoram foarte tare cu strumfii, mai degraba Saber Rider si Aventurierii spatiului. Dar e suficient sa aiba relevanta pentru parintii care cumpara oua pentru copii.

anytex spunea...

Sunt de vanzare?